facebook

Ugrogala 100 millio nezo

1986. szeptember 19-én egy merész gondolatot követve néhány sportbarátommal Salgótarján Főterén megrendeztük az első Ugrógálát.

Az unikális helyszín, az emeletmagasságban röpködő rúdugrók, a csinos magasugrónők és az ugrásokat kísérő zene kíváncsi érdeklődők seregét vonzotta a térre.

A szurkolók közelsége, a különleges atmoszféra magával ragadta az ugrókat is.
Az első Ugrógála kedvező fogadtatása felülmúlt minden várakozást és folytatásra ösztönzött.ajjj

Az elmúlt 24 év alatt a támogatóknak és szponzoroknak köszönhetően világklasszis ugrók sora, köztük 15 olimpiai és világbajnok: Bubka, Sotomayor,
Kostadinova, Isinbayeva, Austin, Holm, Klyugin, Pedroso, Rybakov, Slesarenko, Tarasov, Ukhov, Vlasic, Voronin, Yelesina tette kiváló eredményével felejthetetlenné szereplését.

A világhírű atléták részvételének köszönhetően a nyomtatott és elektronikus sajtó rendkívüli terjedelemben foglalkozott a rendezvénnyel és a mindig pozitív médiamegjelenés hozzájárult Salgótarján jó hírének erősítéséhez, a szponzoroknak pedig kíváló reklámot nyújtott

1999 óta a festői szépségű, történelmi és természeti értékekben gazdag 700 éves somoskői vár szomszédságában lévő világszínvonalú, műanyagborítású sportcentrum ad otthont a versenynek.

2001-ben itt búcsúzott az aktív versenyzéstől Sotomayor, és 2006-ban itt érte el 203 cm-es világraszóló eredményét Blanka Vlasic. Az alig 300 lakost számláló Somoskő neve bejárta a világot.

Külön érdekesség, hogy a 2009-ben győztes Ukhov 1986-ban született, amikor az első Ugrógála került megrendezésre.

Gyulai István, az IAAF főtitkára a gála fővédnökeként jelentős segítséget nyújtott a színvonalas megrendezéshez.
Támogatásának köszönhetően a Salgótarjáni Ugrógála fogalommá vált, Nógrád megye kiemelkedő sport-és turisztikai kincse.

Az üzleti világ filozófiáját és a sportolók céljait nagyszerűen kifejezi a gála szlogenje: altius!altius!altius! vagyis magasabbra!magasabbra!magasabbra!